سامانه هوش تجاری و نرمافزار داشبورد اطلاعات مدیریتی باران (داشبورد مدیریتی)
هوش تجاری چیست:
هوش تجاری (BI) مجموعه تواناییها، تکنولوژیها، ابزارها و راهکارهایی است که به درک بهتر مدیران از شرایط کسب و کار کمک مینماید. در حقیقت تلفیقی از تکنیکها و ابزارهاییست در راستای تبدیل اطلاعات خطی به اطلاعات معنادار و مفید برای تجزیه و تحلیل اهداف سازمان. ابزارهای هوش تجاری، دیدگاههایی از شرایط گذشته، حال و آینده را در اختیار مدیران تصمیمگیر قرار میدهند که با پیادهسازی آنها فاصله موجود بین مدیران میانی و مدیران ارشد از دیدگاه ارتباط اطلاعاتی از میان خواهد رفت و اطلاعات مورد نیاز مدیران در هر سطح، در لحظه و با کیفیت بالا در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
شرکت نرمافزاری ارقام نگار اندیشه استوار بر توانمندیهای مهندسین داخل کشور افتخار مینماید که به عنوان اولین شرکت تولید کننده داخلی نرمافزار داشبورد اطلاعات مدیریتی سازگار با نرمافزار “SAP” خدماتی شایسته را به مدیران هوشمند کشور ارائه نماید.
ویژگی ها
- ایجاد نمایی مجازی از رشد شاخصهای سازمان
- توانایی در شناسایی و تصحیح گرایشات نادرست سازمانی
- تعیین میزان بازدهی و ناکارآمدی واحدهای سازمانی
- توانایی در تولید جزئیات گزارشات با نگرشی جدید
- توانایی در ساخت تصمیمات ساختار یافته مبتنی بر هوش تجاری
- جهتدار نمودن استراتژیهای سازمان در راستای اهداف بلند مدت
- صرفه جویی زمانی در مقایسه با گزارشگیریهای چندگانه از سیستمها
- بدست آوردن نمایی کلی از تمامی اطلاعات سیستمها در لحظه
- سیستمهای OLAP نام خود را از عبارت (Online Analytical Process) با معنی تحتاللفظی “سیستمهای پردازش تحلیلی برخط” گرفته اند. میتوان به جای OLAP از واژه پردازش سریع اطلاعات چند بعدی و یا به عبارت بهتر از ” فن آوری تحلیل داده ها” استفاده کرد. این سیستمها بر اساس تکامل سیستمهای OLTP به معنی پردازش آنلاین تراکنش ها (On Line Transaction Processing) ایجاد شدهاند. سیستمهای OLAP برای ارائه پاسخهای سریع به سوالات و جستجوهای تحلیلی روی داده های “چند بعدی” طراحی شده اند. بطور معمول اگر بخواهیم مشابه همین پرس و جوهای تحلیلی را روی سیستم های اطلاعاتی عادی OLTP اجرا کنیم ممکن است نتایج در زمانی طولانی و غیرکاربردی بازگردانده شود در حالیکه استفاده از OLAP تضمین می کند که اطلاعات و گزارشات تحلیلی با زمان پاسخ مناسبی به کاربر تحویل داده شود. کاربردهای معمول OLAP عبارتند از: گزارشات تجاری فروش، بازاریابی، گزارشات مالی و مواردی از این قبیل. این سیستم ها دادههای خود را به نحوی خاص نگهداری می کنند که از نظر سرعت در برخورد با دادههای چند بعدی بهتر از سیستمهای OLTP عمل میکنند و از این رو به آنها بانکهای اطلاعاتی سلسله مراتبی (Hierarchical) هم گفته میشود. OLAP و پایگاه دادههای مربوطه با استفاده از یک ساختار سلسله مراتبی و یک data model چندبعدی قدرتمند جهت سازماندهی اطلاعات به ساده سازی محاسبات پرداخته وگزارشاتی بسیار سریعتر نسبت به روشهای قبلی ارائه می دهند. بانکهای اطلاعاتی به کار رفته در OLAP که Data warehouse یا انبار دادهها نامیده می شوند متشکل از مکعبهای اطلاعاتی چند بعدی بوده که امکان آنالیز سریع اطلاعات پایگاه دادههای مختلف را فراهم میآورند. بعنوان مثال یک پایگاه داده چند بعدی می تواند فروش کل سالیانه را با ماه فروش، تعداد مشتری و قیمت متقاطع سازد. حاصل این تقاطع این است که گزارشات بسیار متنوعی مثل مجموع فروش در ماه خاص یا بهترین قیمت و مشتری سال و … از سیستم به راحتی قابل استخراج است.
- مکعبهای OLAP با استفاده از data model جامع خود Query های کارآمد و پر سرعتی را ارئه داده و جایگزین بهتری برای خلاصه سازی جداول هستند. محاسبات پیچیده میتوانند براحتی درون این مکعبها قرارگرفته و باعث بهبود کیفیت تحلیل برنامه های کاربردی شوند. مثلا یک مکعب OLAP می تواند شامل محاسبات مقایسهای فروش سال جاری هر منطقه و خط تولید با همان زمان در سالهای قبل باشد. در واقع ساختار این مکعبها برای بهینه چنین گزارشات و تحلیلهایی بهینه شده است. عمده عملیات روی Database می تواند شامل update،insert،delete و … باشد اما Data warehouse که یک مکعب چند بعدی با صدها برابر گنجایش یک Database است که به عنوان اصلی ترین وظیفه اش به کاربر data ارائه میدهد و میتواند اطلاعات را در قالبهای متنوع برای نیازهای مختلف نگهداری کند. پرس و جوهای کاربران در روزهای مختلف غیر قابل پیش بیش بینی هستند. به عنوان مثال شاید لازم شود فروش یک هفته را با همان هفته در چند سال پیش مقایسه کرد. با سیستمهای relational بهینه کردن چنین درخواست هایی بسیار مشکل است. برای برآوردن این نیاز Database و DBA ها بصورت متناوب view ها و خلاصه جدول هایی را تولید میکنند. خروجی یک سیستم OLAP به صورت کلی یک ماتریس میباشد و ابعاد مختلف داده، ستونها و سطرهای ماتریس را تشکیل میهند.
- امکان واکشی اطلاعات از تمامی منابع اطلاعاتی موجود در سازمان (ETL)
- قابلیت کنترل سطوح دسترسی بر روی اطلاعات ثبت شده (data access override)
- قابلیت ارائه تحت وب و در مرورگرهای مختلف (web base)
- قابلیت ارائه بر روی گوشی موبایل و تبلت
- پشتیبانی از متدهای OLTP و OLAP
- پشتیبانی از گزارشهای مبتنی بر MDX و T-SQL
- امکان طراحی گزارش و داشبورد دلخواه توسط کاربر
- امکان ارائه گزارشها بر روی نقشه و موقعیت مکانی (GEO-Dashboard)
- امکان نمایش کل به جز اطلاعات نموداری (Drill Down)
- ارائه گزارشها و نمودارها منطبق بر صفحات نمایش با ابعاد مختلف (Responsive)
- پشتیبانی از صفحات نمایشگر لمسی (Touch Screen)
- ارائه گزارشهای پویا و تعاملی با کاربر (Interactive)
- امکان ارائه گزارشهای ماتریسی و محوری (Pivot)
- امکان نمایش نمودارهای مختلف بر روی گزارشها (Chart Integration)
- پشتیبانی از سرویس گزارشهای SQL Server (SSRS)
- قابلیت پشتیبانی از چند پایگاه اطلاعاتی در یک داشبورد (Multi Data Source)
- قابلیت فراخوانی کاربران شبکه دامین و عدم نیاز به تعریف مجدد ایشان (Single Sign On)
- امکان انتخاب پوسته (Theme) نرم افزار به دلخواه کاربر
- امکان ارسال گزارشها به صورت ایمیل و اس ام اس
- امکان تهیه خروجی از گزارشها در قالبهای مختلف