سالها است، روشهای ابتدایی خردهفروشی تغییرات چندانی نداشتهاند: به فروشگاه بروید، محصول موردنظر را پیدا کنید و آن را بخرید؛ اما هوش مصنوعی کاملا میتواند تجربهی خرید سنتی را متحول کند و آن را به سطح بالاتری از شخصیسازی، اتوماسیون و افزایش بازدهی ببرد. در ادامه به ۲۰ نمونه از بهبود تجربهی خردهفروشی هوش مصنوعی اشاره میشود.
۱. Lowes از ربات برای پیدا کردن کالاها استفاده میکند
هدایت یک فروشگاه سختافزاری، کار دشواری است. شرکت Lowes با ساخت رباتی به نام LoweBot به هدایت مشتریان در فروشگاه میپردازد و کالاهای مورد نیاز آنها را پیدا میکند. LoweBot-ها در کل فروشگاه گردش میکنند و از مشتریان، سؤالهای سادهای در مورد محصولات مورد نیازشان میپرسند. این رباتها میتوانند مسیر، نقشه و اطلاعات محصول را به مشتریان بدهند. همچنین میتوانند انبار فروشگاه و کالاهای موجود را بررسی کنند.
۲. Walgreens از هوش مصنوعی برای ردیابی شیوع آنفولانزا استفاده میکند
آنفولانزا بیماری ناخوشایندی است که در صورت درماننشدن بهصورت صحیح میتواند مهلک باشد. با اقدامات صحیح میتوان بهسلامتی خود و خانواده کمک کرد. شرکت Walgreens با استفاده از بعضی دادههای بهدستآمده از دستورالعملهای ضدویروسی، به شناسایی بیش از ۸۰۰۰ موقعیت برای ردیابی شیوع آنفولانزا پرداخته است. نقشههای تعاملی آنلاین نهتنها به مشتریان در مورد شدت آنفولانزا در محدودهی آنها هشدار میدهند؛ بلکه به والگرینز هم در توزیع محصولات در مناطق آلوده کمک میکنند.
۳. Sephora دسترسی به خدمات آرایش صورت را آسان میسازد
برای رسیدن به آرایش صورت دلخواه، بدون نیاز به تست لوازم آرایشی روی صورت، از Sephora کمک بگیرید. ربات Color IQ چهرهی مشتری را اسکن میکند و پیشنهادها سفارشی را به او ارائه میدهد. تشخیص رنگ مناسب برای لب نیز برعهدهی Lip IQ قرار دارد. در نتیجه دیگر نیازی نیست مشتریان با آزمون و خطا، رنگ مناسب صورت خود را تشخیص دهند.
۴. The North Face، به یافتن پوشاک مناسب کمک میکند
میدانید چه نوع کت یا کاپشنی برایتان مناسب است؟ The North Face به کمک شما خواهد آمد. این شرکت با استفاده از فناوری محاسبات شناختی IBM Watson، پرسشهایی در مورد کاربرد و موقعیت مکانی دلخواه مشتریان برای پوشیدن کت مطرح میکند. The North Face با استفاده از این اطلاعات میتواند توصیههای سفارشی را به مشتریان ارائه دهد و به آنها در انتخاب کت متناسب با فعالیتشان کمک کند.
۵. Neiman Marcus از هوش مصنوعی برای جستجوی بصری استفاده میکند
فروشگاه لوکس نیمان مارکوس از هوش مصنوعی برای یافتن کالا استفاده میکند. کاربران میتوانند هرکجا که هستند با اپلیکیشن Snap.Find.Shop از کالای مورد نیاز خود عکس بگیرند. سپس Neiman Marcus با بررسی موجودی و یافتن کالاهای یکسان یا مشابه با کالای درخواستی، به مشتریان در یافتن کالای مورد نظر کمک میکند. نتیجهی جستجوی تصویری، کالایی با شباهت بالا یا منطبق با کالای درخواستی است.
۶. Taco Bell به مشتریان در سفارش ساندویچ کمک میکند
گاهی نمیخواهید زیاد در صف خرید ساندویچ معطل شوید. Taco Bell نخستین رستورانی است که امکان سفارش مستقیم غذا را ازطریق هوش مصنوعی فراهم میکند. Tacobot با Slack سازگاری دارد و مشتریان میتوانند سفارش خود را بهصورت متنی یا صوتی ثبت کنند. با این ربات میتوان سفارشهای عمده و خاص را هم ثبت کرد. ربات Tacobell با شوخطبعی به مشتری پاسخ میدهد.
۷. Macy، هوش مصنوعی را به واسطهی درون فروشگاهی خود اضافه میکند
آیا تابهحال وارد فروشگاه شدهاید و ندانید چه میخواهید و دنبال چه کالایی هستید؟ اپلیکیشن Macy پاسخهایی را برای هر فروشگاه مستقل آماده میکند. زمانیکه مشتری در فروشگاه است، با باز کردن اپلیکیشن و چت با ربات AI میتواند کالای مورد نظر را پیدا کند. این ربات، حتی میتواند ناامیدی و خستگی مشتری در یافتن کالای موردنظر را تشخیص دهد و از کارمندان انسانی میخواهد به خریدار کمک کنند.
۸. رباتهای والمارت برای اسکن قفسهی محصولات
والمارت یکی از بزرگترین فروشگاههای خردهفروشی جهان بهحساب میآید. این فروشگاه هدف استفاده از رباتها برای نظارت بر قفسههای وسیع را دنبال میکند. والمارت در حال حاضر، رباتهای اسکن قفسهی خود را در بسیاری از شعبههای خود تست کرده است.
رباتهای والمارت میتوانند کمبود کالا، کالاهای فاقد برچسب قیمت و کالاهایی را که نیاز به تغییر دارند در قفسهها پیدا کنند. بدین ترتیب کارمندان انسانی هم وقت بیشتری را صرف ارتباط با مشتریان میکنند و مطمئن میشوند مشتریان با قفسههای خالی روبهرو نخواهند شد.
۹. ThredUP از هوش مصنوعی برای به خاطر سپردن اولویتهای مشتری استفاده میکند
امانتفروشی آنلاین ThredUP اخیرا از جعبههای Goody رونمایی کرده است که یک مجموعهلباس دستهدوم منطبق با سبک پوشش مشتری را دربرمیگیرد. مشتریها میتوانند لباسهای دلخواه را انتخاب کرده و بخرند و سایر لباسها را مرجوع کنند. الگوریتم هوش مصنوعی این شرکت، اولویت مشتریان را بهخاطر میسپارد؛ بنابراین بستههای پیشنهادی آینده را بهتر با سبک دلخواه آنها تطبیق میدهد. دریافت بستههای پیشنهادی برای مشتریان، آسانتر از جستجوی مستقل لباسها است.
۱۰. آمازون، هوش مصنوعی را جایگزین صندوقدارها میکند
روش بدون فهرست در خردهفروشی AI با آمازون و فروشگاه انقلابی آن، Amazon Go تکمیل میشود. در این روش، مشتریان میتوانند به فروشگاه بروند، کالاهای مورد نیاز خود را از قفسهها بردارند و بدون مراجعه به صندوقدار از فروشگاه خارج شوند. حسگرها و دوربینهای فروشگاه، خرید مشتریان را ردیابی میکنند و پس از خروج، هزینه از حساب آمازون آنها کسر میشود؛ بنابراین با وجود تجربهی خرید سریع و یکپارچهی هوش مصنوعی، دیگر لازم نیست مشتریان در صفهای طولانی منتظر بمانند.
۱۱. Uniqlo با هوش مصنوعی، ذهنخوانی میکند
فروشگاه پوشاک Uniqlo در کاربرد علم هوش مصنوعی برای ایجاد تجربهی منحصربهفرد درونفروشگاهی پیشتاز است. فروشگاهها از کیوسکهای Umood مجهز به AI برخوردار هستند که انواع محصولات را به مشتری نشان میدهند و واکنش آنها نسبت به رنگ و سبک را ازطریق انتقالدهندههای عصبی اندازه میگیرند. سپس کیوسک AI براساس واکنش هر شخص، محصولات مورد نیاز آنها را پیشنهاد میکند. حتی لازم نیست، مشتریها دکمهای را فشار دهند؛ سیگنالهای مغزی آنها برای سیستم کافی هستند و حس آنها نسبت به هر کالا را منتقل میکنند.
۱۲. West Elm سبک و محصول را به یکدیگر پیوند میزند
مشتریها معمولا استایل مبلمان و اثاث منزل را بهصورت فیزیکی انتخاب میکنند؛ اما West Elm این کار را ازطریق هوش مصنوعی انجام میدهد. Pinterest Style Finder با اسکنِ بردهای پینترست مشتریان، از سبک دلخواه آنها آگاه میشود و فهرستی از کالاهای دکوراسیون منزل را پیشنهاد میدهد. در نتیجه مشتریان بهسادگی میتوانند به طراحی زیبا و دلخواه خانهی خود برسند.
۱۳. Sam’s Club خرید عمده را بهبود میدهد
فروشگاه عمدهفروشی Sam’s Club اخیرا نسخهای کوچکتر و مجهز به AI از فروشگاه خود به نام Sam’s Club Now را افتتاح کرده است. مشتریان بدون نیاز به ایستادن در صفهای خرید میتوانند به خرید از این فروشگاه بپردازند. اپلیکیشن فروشگاه هم بهترین و بهینهترین مسیر کالا را براساس فهرست خرید مشتریان در اختیار آنها قرار میدهد.
۱۴. Olay از هوش مصنوعی برای سفارشیسازی مراقبتهای پوستی استفاده میکند
مشتریان Olay به کمک هوش مصنوعی میتوانند بدون نیاز به مراجعه به متخصص پوست، از درمان و مراقبتهای پوستی سفارشی برخوردار شوند. مشتریان با اپلیکیشن Skin Advisor از چهرهی بدون آرایش خود سلفی میگیرند و این اپلیکیشن از هوش مصنوعی برای بیان سن پوستی آنها استفاده میکند. این اپلیکیشن سلامت و بهداشت پوست را ارزیابی میکند و توصیهها و پرهیزهای غذایی لازم را برای درمان پوست ارائه میدهد.
۱۵. اپلیکیشن Kroger، پیشنهاد محصول را سفارشیسازی میکند
فروشگاه زنجیرهای Kroger ایدهی قفسههای هوشمند را میآزماید. درحالیکه مشتری در راهروی فروشگاه قدم میزند و اپلیکیشن Kroger خود را باز کرده است، حسگرها به شناسایی او و محصولات مورد علاقهی او میپردازند. برای مثال اپلیکیشن، محصولات بدون گلوتن یا اسنکهای مناسب کودکان را بنا به علاقهی مشتری، پیدا میکند. این اپلیکیشن میتواند یک نوع قیمتگذاری فردی را هم ارائه دهد و درصورتیکه کالایی در فهرست خرید برای فروش قرار داده باشد، به خریدار هشدار میدهد.
۱۶. H&M از هوش مصنوعی برای حفظ موجودی کالاهای محبوب استفاده میکند
فروشگاه لباسفروشی محبوب H&M یکی از فروشگاههای مطرح و شناختهشده در سطح جهان است. این فروشگاه از هوش مصنوعی برای تحلیل دریافتی و خروجی فروشگاه و ارزیابی خرید در هر فروشگاه استفاده میکند. الگوریتم یادشده به فروشگاه در بهبود کالاها و موجودی در موقعیتهای مشخص کمک میکند. برای مثال دادهها نشان میدهد، دامنهای گلدار در فروشگاههای شهری، فروش بهتری دارند و موجودی را براساس تقاضای مشتریان تغییر میدهند.
۱۷. Zara با هوش مصنوعی، سفارش محصول را بهبود میدهد
خرید و سفارش آنلاین یکی از گزینههای محبوب مشتریان است. شرکت مد Zara اخیرا از رباتها برای کمک به مشتریان در برداشتن محصول استفاده میکند. وقتی مشتری وارد فروشگاه میشود، کد برداشت محصول را وارد میکند و رباتی همراه او وارد انبار میشود با پیدا کردن سفارش، ربات آن را ازطریق یک جعبه تحویل میدهد. این روش برای دریافت سفارش مشتری، بهینه و سریع عمل خواهد کرد.
۱۸. ربات Starbucks، سفارش قهوه را آسانتر میسازد
غول قهوهسازی دنیا، سفارش قهوه را با فناوری صوتی مجهز به AI، آسانتر کرده است. مشتریان میتوانند با اپلیکیشن My Starbucks Barista چت کنند و به ثبت سفارش بپردازند. سفارش صوتی در این اپلیکیشن به متن تبدیل میشود. سپس مشتریان با مراجعه به شعبهی استارباکس میتوانند سریعتر سفارش خود را تحویل بگیرند.
۱۹. رختکنهای آیندهی American Eagle
هیچچیز بدتر از این نیست که در اتاق رختکن متوجه شوید سایز یا رنگ اشتباه را برداشتهاید. در اتاقهای تعاملی American Eagle دیگر نیازی به درآوردن لباس و ترک اتاق یا کمک خواستن از کارمندها ندارید. مشتری در این اتاقها میتواند کالای مورد نیاز خود را اسکن کند و موجودی را بررسی کند. این فناوری میتواند براساس نیاز مشتری، محصولات مورد نیاز او را پیشنهاد دهد.
۲۰. فروشگاه هوشمند Rebecca Minkoff
ربکا مینکاف دارای سه شعبه در آمریکا و اولین برند مجهز به فروشگاههای متصل است. این فروشگاهها برای آینههای هوشمند و لمسی خود از هوش مصنوعی استفاده میکنند. مشتریان میتوانند ازطریق آینهها به مرور کالاها بپردازند. سپس در اتاقهای رختکن تعاملی با گزینههای نورپردازی آنلاین، لباسها را تست کنند. آینههای اتاق رختکن از فناوری RFID برای آگاهی از علایق مشتریان استفاده میکنند تا رنگ و اندازهی متناسب با آنها را پیشنهاد دهد.